17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu yazımızda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen firma veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk çeker, ya geliştiremez yada uğraşmaz veya daha kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Kısır kodlama yada geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, takım çalışması sırasında veya başka programcıların kodu ele aldığı vakit sorun yaşamadan geliştirebileceği yazılımlardır. Siz programı yapan ajansla ilişiğinizi kesseniz bile farklı bir uzman web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma düzeltmeleri vb. özellikler yayınlanmaktadır. Kısır bir web program sadece kodlayıcısının geliştirebileceği, farklı web yazılımcıların özelleştirmek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web program maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne fahiş ücretlere nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç şirketten fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya aşağı ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı veya aşırı fiyatlara aldanmayın.
  • İsteklerinizi güzel bir tarzda aktarın. Web yazılımı yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz gerekmektedir. Arzu ettiklerinizi mükemmel bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken bahsettiğiniz özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme yapılırken sizin önemsiz gördüğünüz yada söylemeye değmez diye hesapladığınız şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye kalır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt yazılımıydı, söylendiği gibi projeye başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. İş dünyasında şahıslar yada kuruluşlar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içinde bulunduran kapsamlı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları yer alır. Şirketlerin şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç şirket ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir düşünelim ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web yazılımı sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder