13 Temmuz 2017 Perşembe

Profesyonel web sitesi tasarim

Profesyonel web sitesi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen kişi veya şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Profesyonel web sitesi tasarim yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Uzman bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Profesyonel web sitesi tasarim yaptıracağınız kişi veya firmaya ne istediğinizi açık bir biçimde anlatan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu sebepten dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sitesi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Profesyonel web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sitesi tasarim ücretleri ne kadardır?

Profesyonel web sitesi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder