10 Temmuz 2016 Pazar

Web programlama hizmetleri

Web yazılım hizmetleri ile ilgili bilgileri bu paylaşımda bulabilirsiniz.

Web yazılım aşamaları nelerdir?

Web yazılım aşamaları şu şekildedir;

  • Projenin belirlenmesi ve tüm aşamalarının tesbit edilmesi bu aşamada tüm isteklerinizi eksiksiz söyleyin (bazı firmalar bu işlem için ücret isteyebilir)
  • Proje fiyatının çıkartılması (bu aşamadan sonra projeye ekleme yaparsanız tekrar fiyat çıkartılacaktır)
  • Proje süresinin belirlenmesi (bu aşamada firma araştırma yapabilmek için sizden 1 hafta süre isteyebilir)
  • Taslak hazırlanması (bu aşada yazılacak yazılım istediğiniz gibi değilse istediğiniz düzenlemeler yapılmadan onay aşamasına geçmeyin)
  • Onay aşaması (bu proje başlamadan önceki son aşamadır. Onay verdikten sonra proje başlar, müşteri tarafından projeden cayılırsa ön ödeme vs. yapılmışsa geri iade edilmez)
  • Proje beta aşaması (proje bitirildikten sonra size test için sunulması gerekmektedir. Bunun süresini ve çıkan sorunların düzeltilmesini sözleşmenizde yazmayı unutmayın)
  • Proje teslimi (test aşaması bittikten sonra sorun yoksa teslim aşaması gelir. Proje size teslim edildikten sonra tüm sorumluluk sizdedir.)

Uyarmayı gerekli görüyorum bazı müşterilerimiz şu siteye bakarak aynısını kaça yaparsınız gibi tekliflerle bize gelmekte böyle bir fiyat verme çok zararlıdır. Örneğin biz sadece dış yüzüne bakıyoruz gözümüzden kaçan yerlerler ve yönetim paneli detaylandırma aşamasında yer almayacaktır. Proje onaylandıktan sonra bir sürü sıkıntı ile karşılaşılabilmektedir. Unutmamanız gereken proje sizin olduğu için  tüm detaylarını siz belirtmek zorundasınız.

Web yazılım hizmetleri nelerdir?

Web yazılım hizmetleri iki çeşit olabilmektedir;

Hazır olan web yazılımın geliştirilerek istediğiniz özelliklere kavuşturulması

Wordpress, Joomla, Opencart vs. gibi içerik yönetim scriptlerini hepimiz tanıyoruz. Bu scriptlerin eklentileri, temaları vs. vardır. Bunları kullanarak bir proje oluşturulabilir. Ne kadar hazır olsada uzman kişi veya firmalar tarafından elden geçirilmesi lazımdır. Projeniz bu tip hazır sistemlerle hayata geçirilebiliyorsa, bu hem zaman, hem maliyet hemde geliştirici bulma kolaylığı bakımından çok iyidir. Örneğin özel web yazılım 4.000-30.000 arası fiyatlandırılırken hazır web yazılımlarından oluşturulan proje fiyatları 1.500-7.000 arasıdır. Aradaki uçurumu görebiliyorsunuz değilmi ama bazı durumlarda mutlaka özel web programlama gerekiyor o durumlara aşağıda değineceğim.

Özel web programlama hazırlanması

Özel web yazılım geliştirme bir projenin sıfırdan oluşturulması işlemidir. Yukarıda hazır scriptleri kullanarak bazı projeleri oluşturabilmenin mümkün olduğundan bahsetmiştik ama her proje için uygun değil. Örnek vermek gerekirse çoklu veri işlenen sistemler, güvenliğin ön planda tutulduğu siteler için hazır sistemler uygun değildir. CMS sistemler blog, kişisel site vs. oluşturmak için geliştirilmiştir. Onlardan güvenlik sitesi gibi yada özel siteler gibi binlerce veriyi işlemesini beklemek abes olur. Ayriyetten bu sistemlerin sonradan eklenen eklentileri web sitenizin güvenliğini tamamiyle eklentiyi yazan kişilerin eline bırayor. Kurumsal web sitelerinde asla kabul edilemeyecek bir durum. İşte bu sebepler nedeniyle özel web yazılımlar tercih ediliyor.

Sizinde web yazılım projeniz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder