9 Haziran 2016 Perşembe

Ozel web programi yaptirma rehberi

Profesyonel web yazılımı yazdırma konusuyla alakalı gerekli bilgi ve tecrübeyi bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Kaliteli web yazılım yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Doğru web program yazdırmadan önce bilmemiz gereken maddeler şunlardır;

Yaptırmak istediğimiz web yazılımın hazır olarak daha önceden yapılmışı varmı, eğer var ise gelişitirilebiliyormu ve gnu lisans ve açık kaynak olarak mı kodlanmış. Hazır web programı var, gnu lisanslı ve açık kaynak kodlu ise özel web program yaptırmaya gerek yoktur. Çünkü halihazırda olan web programını kullanmanız vakit ve maliyet bakımından daha cazip olacaktır.

İstediğiniz yazılımla ilgili hazır bir web program yoksa hazır içerik yönetim sistemleriyle web yazılım projesinin hayata geçirilip geçirilemeyeceği incelenir. Eğer proje hazır içerik yönetim sistemleriyle yapılabiliyorsa bu hem maliyet, hem zaman, hemde geliştirici bulma açısından size birçok avantaj sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse özel yaptığınız bir web yazılımı bir elin parmakları kadar kişi profesyonel olarak yapabiliyorsa wordpress, opencart vs. gibi hazır sistemleri profesyonel olarak binlerce kişi geliştiriyor.

Yukarıdaki kriterlerin hiçbirisi olmadıysa veya sadece size ait bir web yazılım olsun istiyorsanız size özel web yazılım lazım demektir.

Doğru web yazılımı yazdırırken nelere dikkat etmeliyim?

Kaliteli web yazılım yazdırırken dikkat etmeniz gereken maddeler şunlardır;

  • Sözleşmesiz iş yapmayın. Bu işi bağımsız olarak yapan kişiler var, bu kişilere aşırı derecede güvenseniz dahi sözleşme yapmadan ödeme yapmayın. Ödemenizi banka üzerinden havale veya eft ile yaparsanız elinizde ödeme kanıtı olacaktır. İşi firmayla yapıyorsanız kaşe basılmış bir kağıt veya fatura ödeme kanıtı olarak yeterlidir.
  • Yazılımda istediğiniz özelliklerin tamamını bildirmek mecburiyetindesiniz. Aksi halde eksik kalan kısımlar için ek ücret talep edilebilir ve ek süre istenebilir veya en kötüsü size eksik bir proje teslim edilebilir ki ozamanda haksız olan siz olursunuz. Çünkü sözleşmede sonradan eklediğiniz özelliklerin bahsi geçmez.
  • Taslak proje isteyin. Örnek olarak biz doğru web tasarım olarak özel web programlarında 1 hafta içinde taslak projeyi müşterimize gösteriyoruz, müşterimiz olur verdikten sonra proje başlıyor.
  • Teslim süresi konusunda iyi konuşmanız gereklidir. Örnek olarak 1 ayda teslim edilecek bir proje 3. haftadan sonra test aşamasına sokulması gerekmektedir. Test etmeden yazılımı teslim almayın sözleşmede bunu mutlaka bildirin.
  • Fiyatı tam belirleyin. Size sunacağı hizmetleri ve fiyatı tam bir şekilde sözleşmede belirtin. Genel olarak projelerde işe başlayınca proje bedelinin %50'si (yarısı) peşin alınır.

Yukarıda sizlere web yazılım yaptırırken rehber olabilecek bilgileri paylaştım. Doğru Web dizayn, Web yazılım ve Seo Hizmetleri olarak her türlü proje için bize sorabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki maddelere ek olarak kendi bölgenize yakın firmaları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Biz İstanbul web yazılım firması olarak zeytinburnu - çırpıcı bölgesindeyiz bekleriz...

Doğru Bilişim

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İST

Etiketler: web tasarım, kurumsal web yazılım, kurumsal web yazılım, web yazılım hizmetleri,doğru web yazılım,kaliteli web yazılım,web yazılımı,web yazılımı yapan firmalar,doğru web yazılımı,özel web yazılım,istanbul web yazılım,zeytinburnu web yazılım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder